De kracht van hypnose is dat je toegang krijgt tot je eigen onderbewustzijn om je eetpatronen te doorbreken.
Omdat je onderbewustzijn er rotsvast in gelooft dat je een werkelijke maagband bezit, zul je vanzelf kleinere porties beginnen te eten en sneller verzadigd raken. Het effect van een virtuele maagband is dus hetzelfde als bij een fysieke maagband, alleen heb je geen last van de lichamelijke nadelen van een werkelijke maagbandoperatie. Er is geen sprake van fysieke klachten of herstelperiode. Over het algemeen vergt het ‘plaatsen’ van een hypnotische maagband 5 hypnosesessies.
Na afloop van de therapie is je onderbewustzijn ‘geherprogrammeerd’ en gaat je onderbewuste ervan uit dat er een werkelijke maagband is geplaatst. Al wat je lekker vindt mag je blijven eten, maar je zult sneller een voldaan gevoel krijgen en dus minder eten. De snelheid waarmee je afvalt na de hypnotherapie is natuurlijk bij iedereen verschillend. Door bijkomend te gaan sporten, raak je uiteraard nog sneller je overtollige kilo’s kwijt.
Vind een coach in de buurt
Een virtuele maagband leidt bij vrijwel alle cliënten tot een aanzienlijk gewichtsverlies, zonder medische ingreep en zonder herstelperiode of vervelende bijwerkingen. Het uiteindelijke doel, afvallen, wordt eveneens bereikt, maar dan zonder een risicovolle operatieve ingreep. Lees hier onder de ervaringen van onze clienten over de virtuele maagband.
Virtuele maagband
Het was een hele aparte ervaring. Na uitleg over de virtuele maagband heeft de hypnotherapeut van Hypnose Zorg Nederland me onder hypnose gebracht. De totale ontspanning kwam over me heen en vertelde me voor te stellen hoe ik in het ziekenhuis was om een operatie te ondergaan. Het was zo levendig. Ik zag me nog de operatiekamer binnen gaan. ’s Avonds na de sessie merkte ik direct tijdens het eten dat ik minder honger had en ook de helft van eten niet meer op kreeg. Nu 4 sessies later ben ik 20 kilo afgevallen en het voelt heerlijk.
Virtuele maagband
In het begin had ik nog mijn twijfels over de virtuele maagband. Zou het echt kunnen? Raak ik wel onder hypnose? Kunnen we ons brein dit echt laten geloven? Niets is minder waar. Ik heb gewoon geen zin meer om te snoepen, mijn eetlust is veranderd en voel me als herboren. Ik heb meer energie en ben langzaam weer meer aan het bewegen. Met 25 kilo minder merk ik dit wel. Ik ben super dankbaar dat ik de stap gemaakt heb!
Virtuele maagband
Ik moest iets doen. Ik was zo verslaafd aan eten. Na overleg met de hypnosecoach besloten om een virtuele maagband te plaatsen. Reden was het aantal kilo’s die ik kwijt wilde en dat de maagband me zou helpen om mijn opgepropte emoties beter te kunnen verwerken. De eerste keer was in het begin spannend maar daarna juist heel ontspannend. uiteindelijk heel fijn om te ervaren dat het niet alleen ging om de maagband maar dat ook naar de dieperliggende oorzaak gekeken. Ik weet even niet waar ik blijer over ben maar het geeft me veel vertrouwen in de toekomst.
Het concept werd in het begin van de jaren 2000 ontwikkeld in Spanje. Het was de Engelse hypnotherapeut Sheila Granger die de hypnotische maagverkleining veel bekendheid gaf bij het grote publiek. Je onderbewuste is onder hypnose erg ontvankelijk voor suggesties en maakt geen onderscheid tussen realiteit en fictie.
De hypnotherapeut gebruikt deze eigenschap en beïnvloedt je geest zodanig dat je onderbewustzijn gelooft dat je werkelijk een maagbandoperatie ondergaat. Sommige cliënten vertellen dat ze na de hypnosesessies zelfs de neiging hebben om op te passen voor de ‘buikwonde’ na de ‘operatie’.
Hypnose heeft niets magisch of bovennatuurlijks, maar is een heel natuurlijk proces. Het is niets meer of minder dan een toestand van diepe geestelijke en lichamelijke ontspanning, waarbij je je sterk concentreert op je innerlijke gevoelens, gedachten en emoties. Hypnose kun je vergelijken met een diepe trance. Soms ben je zelf, zonder dat je het beseft, in een staat van lichte hypnose. Als bijvoorbeeld een film je zo sterk aangrijpt dat je volledig opgaat in het verhaal en je alles om je heen even vergeet, is je geest in een lichte hypnotische toestand.
Onderzoek heeft uitgewezen dat de hersenactiviteit onder hypnose sterk vertraagt. Dit maakt een direct contact met je onderbewustzijn mogelijk en stelt je geest open voor invloeden, prikkels en nieuwe ideeën. Deze relatief gemakkelijke beïnvloeding van je onderbewuste maakt van hypnotherapie een geschikte behandelmethode voor tal van geestelijke en lichamelijke klachten. Mensen die bijvoorbeeld lijden aan depressie, burn-out, angsten, fobieën en chronische pijn vinden baat bij hypnotherapie.
Kees Tol leert voor het programma 'Over Gewicht' meer over de Virtuele Maagband en ervaart zelf hoe het is om onder hypnose te zijn!
Bas & Jesper van WILD FM delen hun ervaring op de radio. In een wekelijks terugkerend radio item delen Bas en Jesper hun ervaringen met de virtuele maagband. Bekijk hier alvast het filmpje en volg hun voortgang op WILD FM.