Onder hypnose vermageren

Vermageren door hypnose is niet het eerste waar je aan denkt, maar blijkt wel een erg succesvolle behandelmethode. Onder hypnose vermageren ligt niet direct voor de hand. Om overgewicht en obesitas te lijf te gaan, volgen de meeste mensen een of ander populair dieet. Velen vallen flink af in korte tijd, maar helaas vliegen de kilo’s er nadien weer even snel terug aan. De oorzaak hiervan is te vinden in het onderbewustzijn van een mens. Verkeerde eetgewoonten zijn meestal het gevolg van foutieve manieren van denken, die diep in het onderbewustzijn zijn ‘vastgeroest’.  Als die diepgewortelde oorzaak niet wordt weggenomen, helpt er geen enkel dieet. Met hypnose kan het onderbewustzijn makkelijk beïnvloed worden. Om blijvend te vermageren hypnose toepassen is daarom een doeltreffende oplossing.

Vermageren met hypnose!

  • Ervaar na 1 sessie het verschil
  • 2-5 sessies voor vermageren (a.h.v. doelstelling)
  • bij vermageren Sessie duurt 60- 90 minuten
  • Slechts 179 euro per sessie.

Overgewicht en obesitas

Overgewicht en obesitas

Overgewicht en obesitas groeien stilaan uit tot de belangrijkste gezondheidsrisico’s in onze moderne samenleving. Ruim de helft van de Belgiëse bevolking is te zwaar. Meer dan 10% van de Belgiëers kampt met ernstig overgewicht, ook wel ‘obesitas’ genoemd. Overgewicht en obesitas vormen een niet te onderschatten bedreiging voor de volksgezondheid. Wetenschappelijke studies liegen er niet om: wie te zwaar is, heeft een sterk verhoogd risico op verhoogde cholesterol, een te hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten en diabetes type 2. Iemand met overgewicht kan ook gewrichtsproblemen gaan ondervinden en loopt meer kans op bepaalde soorten kanker. Dit zijn alleen nog maar de lichamelijke gevolgen van overgewicht. Ook op psychisch vlak hebben overgewicht en obesitas enorme gevolgen.

Kom vrijblijvend in contact

Dikke personen voelen zich vaak lelijk, hebben een laag zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen. Om zich psychisch beter te voelen, gaan vele mensen met overgewicht nog meer eten, waardoor ze in een vicieuze cirkel terechtkomen. Een voor de hand liggende oorzaak van overgewicht en obesitas is het calorierijke en geraffineerde voedsel dat voor weinig geld op haast elke straathoek te koop is. Door een te groot aandeel van vetten en suikers in je voedsel neemt je lichaam te veel calorieën op en word je stilaan dikker. Ook een schrijnend tekort aan lichaamsbeweging doet je lichaam geen goed en is eveneens een belangrijke oorzaak van overgewicht. Een veel over het hoofd geziene oorzaak is echter te vinden in de menselijke geest. De drang om naar voedsel te grijpen wanneer je je wat ‘down’ voelt, is een slechte gewoonte die vastgeroest is in je onderbewuste. Dergelijke slechte gewoonten ontstaan dikwijls al in je kindertijd. Middels hypnose kan deze geestelijke oorzaak van overgewicht succesvol aangepakt worden.

Afspraak inplannen
Wetenschappelijk erkend

Doeltreffend

Snel resultaat

Door hypnose vermageren en je beter gaan voelen

Door hypnose vermageren en je beter gaan voelen

Hypnose treedt meer en meer op de voorgrond als een wetenschappelijk onderbouwde methode om lichamelijke en geestelijke klachten te behandelen. Velen denken nog steeds aan populaire hypnoseshows wanneer ze de term ‘hypnose’ horen. Hypnose heeft zich echter bewezen als een doeltreffende methode om door te dringen tot het menselijke onderbewustzijn en blijvende veranderingen aan te brengen in vastgeroeste denkpatronen.  

lees ervaringen
Je onderbewustzijn is onder hypnose heel ontvankelijk voor suggesties

Je onderbewustzijn is onder hypnose heel ontvankelijk voor suggesties

Hypnose is geen goocheltruc of bovennatuurlijk fenomeen. Iedereen kan de beginselen van hypnotiseren aanleren. Je kunt hypnose definiëren als een geestelijke toestand van diepe ontspanning, waarbij je je concentreert op je innerlijke belevingswereld. Je komt als het ware in een diepe trance terecht. Het is wetenschappelijk aangetoond dat de hersenactiviteit vertraagt onder hypnose, waardoor je geest heel beïnvloedbaar wordt en openstaat voor nieuwe ideeën en opvattingen. Je onderbewustzijn is onder hypnose heel ontvankelijk voor suggesties en prikkels. Dit vormt de basis van therapeutische behandelingen onder hypnose, ook wel ‘hypnotherapie’ genoemd.  

Hoe kun je vermageren onder hypnose?

Hoe kun je vermageren onder hypnose?

Het blijkt dat ongeveer 95% van je gedrag en je handelingen ‘automatisch’ verlopen en bepaald worden door jouw onderbewustzijn. Het onderbewustzijn is als het ware ‘geprogrammeerd’ om een groot deel van je gedrag aan te sturen. De manier waarop je naar jezelf kijkt, hoe je reageert op tegenslagen, hoe je omgaat met kritiek: het is vanaf je prille kindertijd geprogrammeerd in je onderbewustzijn.

Ook slechte gewoonten, zoals overmatig eten wanneer je je wat minder goed voelt in je vel, maakt deel uit van de ‘geprogrammeerde software’ in het onderbewustzijn. Tijdens hypnosesessies installeert de hypnotherapeut bij wijze van spreken een nieuw ‘softwareprogramma’ in je onderbewuste. Dit is mogelijk omdat je onderbewustzijn onder hypnose heel ontvankelijk is voor nieuwe ideeën, inzichten en suggesties. De automatische handeling van overmatig eten wanneer je je geestelijk wat minder goed voelt, met moeilijkheden kampt of een tegenslag te verwerken krijgt, verdwijnt hierdoor. Omdat deze belangrijke diepgewortelde geestelijke oorzaak van je overgewicht werd weggenomen, is het mogelijk om te vermageren met hypnose.

Niet alleen onder hypnose vermageren, ook andere problemen aanpakken

Niet alleen onder hypnose vermageren, ook andere problemen aanpakken

De toepassingen van hypnose beperken zich niet alleen tot vermageren. Irrationele angsten en fobieën, depressie, burn-out, chronische pijn, gebrek aan zelfvertrouwen, faalangst, laag zelfbeeld: al deze problemen kunnen behandeld worden met hypnotherapie. Ook slechte gewoonten als nagelbijten en roken worden met succes bestreden onder hypnose. De kracht om deze problemen en slechte gewoonten uit je leven te bannen komt steeds uit jezelf. De hypnotherapeut zorgt er alleen voor dat verkeerde denkpatronen en verdrongen emoties in je onderbewustzijn plaatsmaken voor opbouwende en productieve gedachten.

Wacht niet langer en kom vandaag nog in contact

Hypnose Zorg België verschaft je alle informatie over de therapeutische mogelijkheden van hypnose

Het is ook mogelijk om deel te nemen aan diverse cursussen en workshops over hypnotherapie. Wie geïnteresseerd is in het onderwerp, kan zelf de beginselen van hypnose onder de knie krijgen. Je hoeft niet over speciale ‘gaven’ of bijzonder kwaliteiten te beschikken om iemand anders onder hypnose te brengen. Mits enige training en ervaring kun je bovendien jezelf onder hypnose brengen. Met zelfhypnose treed je in contact met je eigen onderbewustzijn en breng je zelf blijvende veranderingen teweeg in je denkpatroon. Hypnose raakt stilaan verlost van het verkeerde beeld dat spectaculaire hypnoseshows ons geven. Hypnotherapie wordt door de medische wereld in toenemende mate erkend als een volwaardige therapeutische behandelmethode.

Ook kun je een afspraak maken met een van onze hypnosetherapeuten zodat je kunt starten met vermageren. De kracht van hypnose leert je toegang krijgen tot je eigen onderbewustzijn om je eetpatronen te doorbreken. Vaak zijn 3 of 4 sessies al voldoende.

whatsapp-chat button