Met hypnose en hypnotherapie slaapproblemen blijvend uit de weg ruimen

Iedereen heeft behoefte aan een gezonde en diepe slaap. Hypnose helpt daarbij. De talloze verplichtingen, werkdruk, onzekerheden en angsten waarmee velen in onze moderne maatschappij dagelijks kampen, leidt vaak tot een chronisch gebrek aan slaap. Hypnose wordt toegepast om diverse klachten te behandelen, waaronder ook slapeloosheid.

Verhelp je slaapprobleem met hypnose!

  • Ervaar na 1 sessie het verschil
  • 2-3 sessies bij slaapproblemen
  • Sessie duurt 60- 90 minuten
  • Slechts 135 euro per sessie


Slapeloosheid: een probleem waar veel mensen mee kampen

Iedereen slaapt weleens wat minder goed, maar zo’n 10% tot 30% van de Belgiëers slaapt ronduit slecht. Chronische slapeloosheid wordt ook wel insomnia genoemd. Mogelijke oorzaken van slapeloosheid zijn bijvoorbeeld te veel prikkels in de omgeving. Denk bijvoorbeeld aan lawaai en licht. Maar ook aan te hoge of te lage temperatuur of gebrek aan beweging.

Vaak is echter voortdurende spanning of stress de hoofdoorzaak. Veel mensen liggen in bed te piekeren over allerlei problemen, laten deze negatieve gedachten niet los en kunnen daardoor de slaap niet vatten. Met als gevolg:

- Niet uitgerust zijn
- Humeurig zijn
- Snel prikkelbaar

Daarnaast bouwen ze gedurende de dag nog meer stress op. Velen grijpen naar slaappillen om hun slaapproblemen op te lossen. Slaapmedicatie is soms noodzakelijk om niet helemaal in te storten, maar vormt zeker geen oplossing op langere termijn.

Afspraak inplannen
Wetenschappeklijk erkend

Doeltreffend

Snel resultaat

Met hypnose slaapproblemen verhelpen

Met hypnose slaapproblemen verhelpen

Sommige mensen denken dat iemand die onder hypnose is, min of meer slaapt. Er bestaan echter aanzienlijke verschillen tussen hypnose en slaap. Onder hypnose blijf je volledig bij bewustzijn en hoor je alles wat de hypnotherapeut tegen je zegt. Zoiets zou natuurlijk niet kunnen tijdens je slaap. Hypnose zorgt er echter wel voor dat je geest zich volledig ontspant en zich concentreert op innerlijke gedachten. Door je geest helemaal te ontspannen en niet aan negatieve dingen te denken, creëer je de optimale omstandigheden om snel in slaap te raken.

Hypnose is niets meer of minder dan een vorm van diepe trance. Het is mogelijk om jezelf onder hypnose brengen. Dit doe je door te gaan zitten of liggen in een relaxte houding, je geest te ontspannen en je te concentreren op innerlijke gedachten. Deze vorm van zelfhypnose kun je ook toepassen om snel in slaap te raken. Ontspan je geest en concentreer je op gedachten die je een fijn gevoel geven. Zie jezelf bijvoorbeeld zitten op een zonnig tropisch strand, met het geluid van de golven op de achtergrond en de warme zeebries in je haren. Voel de warmte van de zon op je huid en glijd weg in een diepe, verkwikkende slaap. Het maakt niet uit welke droom of fantasie je in je hoofd haalt, zolang het maar een positieve gedachte is waar je je gelukkig en relaxed bij voelt.

lees ervaringen

Ervaringen van anderen

Hypnotherapie: slaapproblemen ten gronde aanpakken

Hypnotherapie: slaapproblemen ten gronde aanpakken

Als het duidelijk is dat hardnekkige stress of angst aan de basis liggen van je slaapproblemen, is het raadzaam om een hypnotherapeut te raadplegen. Hypnotherapie wordt onder meer toegepast om de oorzaken van stress, angst en fobieën te ontdekken en te elimineren. Onder hypnose is je onderbewustzijn heel vatbaar voor suggesties en beïnvloeding. De negatieve denkpatronen die stress en angst veroorzaken, worden onder hypnose vervangen door positieve denkwijzen. Hierdoor voel je je na een aantal sessies meer ontspannen en minder angstig, zodat ook je slaapproblemen stilaan verdwijnen. Wil je je slaapprobleem aanpakken, maak een afspraak met een van onze hypnosetherapeuten. De kracht van hypnose leert je toegang krijgen tot je eigen onderbewustzijn om je slaapprobleem aan te pakken. Vaak zijn 2 of 3 sessies al voldoende.

Als het duidelijk is dat hardnekkige stress of angst aan de basis liggen van je slaapproblemen, is het raadzaam om een hypnotherapeut te raadplegen. Hypnotherapie wordt onder meer toegepast om de oorzaken van stress, angst en fobieën te ontdekken en te elimineren. Onder hypnose is je onderbewustzijn heel vatbaar voor suggesties en beïnvloeding. De negatieve denkpatronen die stress en angst veroorzaken, worden onder hypnose vervangen door positieve denkwijzen. Hierdoor voel je je na een aantal sessies meer ontspannen en minder angstig, zodat ook je slaapproblemen stilaan verdwijnen. Wens je meer informatie over slaap, hypnose en hypnotherapie? Hypnose Zorg België verschaft je alle inlichtingen over de therapeutische eigenschappen van hypnose en de krachtige effecten van hypnotherapie.

Afspraak inplannen
whatsapp-chat button