Hypnose en vliegangst

Veel mensen kijken uit naar de vliegreis die ze naar de populaire vakantiebestemming overzee brengt. Dat geldt zeker niet voor iedereen. Er zijn ook mensen die al een paniekaanval krijgen bij het idee dat ze moeten vliegen. Vaak is een recente vliegramp of een negatieve ervaring tijdens een eerdere vlucht de oorzaak van de vliegangst. Wil je op vakantie, maar durf jij niet te vliegen? Je bent niet de enige. Naar schatting mijdt maar liefst 14 procent van de volwassenen een vliegreis. Het is nergens voor nodig. Hypnotherapie is een effectieve en erkende behandelmethode om vliegangst te overwinnen.

Overwin je vliegangst met hypnose!

  • Ervaar na 1 sessie het verschil
  • 2-3 sessies bij vliegangst
  • Sessie duurt 60- 90 minuten
  • Slechts 135 euro per sessie

Hoe ontstaat vliegangst?

Hoe ontstaat vliegangst?

Steeds vaker wordt hypnose ingezet bij vliegangst. En met succes. Hypnotherapeuten ervaren overigens dat mensen met vliegangst meestal niet bang zijn om te vliegen, maar kampen met een onderliggende angststoornis, zoals: claustrofobie, controleverlies, hoogtevrees of een angst voor paniekaanvallen.

Die angst voor vliegen is helemaal ongegrond. De kans dat een vliegtuig neerstort, is uiterst klein. Bij slechts 1 op de 1,6 miljoen vluchten gaat er iets fout. Daarmee is vliegen is juist erg veilig.

Kom vrijblijvend in contact

De meeste kinderen daarentegen vinden door hun onbevangenheid vliegen juist heel leuk, opwindend en zelfs spannend. Als ze bang zijn, komt dat meestal door de angst van mensen in hun omgeving. Je kunt deze angstgevoelens makkelijk aanpakken door te zorgen voor voldoende afleiding tijdens de vlucht. Stem wel het aantal activiteiten:

* spelletjes
* boeken
* spelcomputer

af op de duur van de vlucht. Bij volwassenen met vliegangst is afleiding meestal niet genoeg omdat ze worden geleid door negatieve associaties in het onderbewustzijn. En dit is nu net wat hypnotherapie bij vliegangst aanpakt.

Wetenschappelijk erkend

Doeltreffend

Snel resultaat

Ervaringen met ​hypnose en vliegangst?

Ervaringen met ​hypnose en vliegangst?

Mensen met vliegangst hebben typische klachten die bij een angststoornis horen. Denk aan onrustgevoelens, overmatig zweten, heftige angstgevoelens, hartkloppingen, maag en darmklachten, maar ook hyperventilatie, misselijk- en duizeligheid. Ben jij bang voor een vliegreis? Omdat vliegangst in principe niet meer is dan een negatief idee of gedachtebeeld in je hoofd, kan hypnotherapie je helpen. De ervaringen van hypnotherapie bij vliegangst zijn positief. Hypnose heeft al veel mensen van de vliegangst afgeholpen.

Lees ervaringen

Hypnose is niks zweverigs. Zonder dat je het door hebt, heb je zelf al ervaring met een lichte vorm van hypnose, zoals tijdens dagdromen, als je net ontwaakt uit een droom of als je helemaal opgaat in een boek of film. Tijdens hypnose krijg je niets meer mee van wat er om je heen gebeurt, ben je ontspannen en concentreer jij je volledig op je onderbewustzijn. Samen met de therapeut ga je op zoek naar de kern van je probleem en leer je hoe je zorgeloos kunt vliegen. Door middel van oefeningen met positieve gedachtebeelden programmeer je je onderbewustzijn. Je leert je ontspannen, ook hoog in de lucht. Zet hypnose in om van vliegangst af te komen.

Afspraak inplannen

Hypnotherapie en vliegangst

Zet hypnose in bij vliegangst. Meestal zijn twee sessies al genoeg om je van de vliegangst te verlossen. Door middel van hypnose houd je je angsten permanent onder controle. Onder leiding van de hypnotherapeut herprogrammeer jij je onderbewustzijn met nieuwe, positieve associaties. Tackle je angst door een vliegreis zwart-wit te maken, het beeld ver weg te zetten en jezelf in het beeld te projecteren en dit stil te zetten. Wil je meer weten over hypnotherapie bij vliegangst? Maak dan een afspraak met een van de therapeuten van Hypnose Zorg België. Blijf niet rondlopen met vliegangst, pak het aan met hypnose en er gaat een wereld voor je open.

whatsapp-chat button