Hypnose Oostende

Hypnose Oostende? Velen denken waarschijnlijk aan een of andere interessante hypnosevoorstelling die in de Vlaamse kuststad wordt opgevoerd. Hypnose is echter veel meer dan show en amusement. Hypnose in Oostende en andere Vlaamse steden wordt de laatste jaren veel toegepast als een volwaardige behandelmethode, waarmee talrijke cliënten doelgericht worden geholpen. In de jaren vijftig van de vorige eeuw voerde een Amerikaanse psychiater hypnose in als een onderdeel van zijn therapie. Sindsdien nam de moderne hypnotherapie alleen maar aan belang toe.  

Hypnose Oostende: een natuurlijk verschijnsel gebruiken als therapie

Hypnose Oostende: een natuurlijk verschijnsel gebruiken als therapie

Wie heeft er baat bij hypnotherapie? Oostende en andere Belgische gemeenten tellen heel wat inwoners die geconfronteerd worden met mentale of fysieke klachten, waar dokters geen pasklare oplossing voor hebben. Denk maar aan problemen als slapeloosheid, gespannenheid, depressie, verslavingen, overdreven angsten en fobieën. Tal van personen kampen met overgewicht of obesitas en volgen het ene dieet na het andere zonder blijvend resultaat.

Hypnotherapie blijkt voor dit soort klachten erg doeltreffend te werken, zonder geneesmiddelen, zonder ziekenhuisopnames, zonder medische ingrepen. Hypnose is geen hocus pocus of goocheltruc. Het is een natuurlijk fenomeen, dat nauw verbonden is met de menselijke geest en al zo lang bestaat als de mensheid zelf. Hypnose, in Oostende en andere plaatsen, geeft je de mogelijkheid om door te dringen tot je onderbewustzijn. En het is precies daar waar de oorzaak ligt van vele klachten.

Bekijk toepassingen van hypnose

Patronen en verbanden in je onderbewustzijn veranderen met hypnotherapie

Het is verbazingwekkend welke enorme invloed je onderbewustzijn heeft op je leven. Alle verbanden, gewoonten en patronen die in je onderbewuste zijn ‘opgeslagen’ sinds je kindertijd, sturen voor meer dan 90% je dagdagelijkse gedragingen en gevoelens aan. Ook de gedragingen, gewoonten en gevoelens waar je het liefst vanaf zou willen, bijvoorbeeld jouw voortdurende drang om te eten, de ene sigaret na de andere op te steken, jouw extreme angst om in een vliegtuig te stappen of je voortdurende gespannenheid.  

Als je zou kunnen ingrijpen in je onderbewustzijn, je onderbewuste geest ‘herprogrammeren’ als het ware, zou je van vele hardnekkige klachten verlost zijn. En dankzij hypnose is dat ‘herprogrammeren’ van je onderbewustzijn mogelijk. 

Hypnose en hypnotherapie Oostende: hoe werkt het?

Hypnose en hypnotherapie Oostende: hoe werkt het?

Een hypnotherapeut brengt je met bepaalde technieken onder hypnose. Hypnose is niets meer of minder dan een andere bewustzijnstoestand, te vergelijken met een diepe trance. Een belangrijke eigenschap van hypnose is het feit dat je rechtstreeks kunt doordringen tot je onderbewustzijn en je onderbewuste geest sterk kunt beïnvloeden. De hinderlijke gewoonten, associaties en patronen in je onderbewustzijn die jouw klachten veroorzaken, kun je tijdens een hypnosesessie aanpakken en blijvend veranderen.

Zo zou je de vastgeroeste gewoonte om te gaan roken of overmatig te gaan eten als je je gespannen of ‘down’ voelt, uit je onderbewustzijn kunnen bannen. Of je zou onder hypnose de hardnekkige associatie tussen vliegen en angst om neer te storten, voorgoed kunnen verminderen. In de praktijk zijn er meestal slechts een beperkt aantal sessies nodig om je definitief van diverse klachten af te helpen.

Afspraak inplannen

Een afspraak voor hypnose in Oostende

Wil je ook geholpen worden door een ervaren hypnotherapeut? Aarzel niet om een afspraak te maken via Hypnose Zorg België voor een behandeling onder hypnose. Oostende en omgeving telt meerdere vakbekwame hypnotherapeuten die jou van je klachten kunnen verlossen. Voor meer informatie over hypnotherapie in Oostende en andere Vlaamse steden kun je steeds bij Hypnose Zorg België terecht.
Maak een afspraak

whatsapp-chat button