Hypnose Mechelen

Net als in de rest van België zijn er ook in de regio Mechelen tal van mensen die gebukt gaan onder aanhoudende klachten, waar de medische wetenschap niet onmiddellijk een afdoende oplossing voor biedt. In toenemende mate erkennen dokters en behandelaars de genezende werking van hypnose. Mechelen en andere Belgische steden kennen een stijging van het aantal hypnosecentra. Cliënten vinden stilaan hun weg naar hypnotherapie in Mechelen en andere plaatsen.

Hypnose Mechelen: werken aan hardnekkige problemen

Hypnose Mechelen: werken aan hardnekkige problemen

Veel mentale en lichamelijke klachten waar de reguliere medische wetenschap geen pasklare oplossing voor heeft, vinden hun oorsprong in het menselijke onderbewustzijn. Je verwacht dit waarschijnlijk niet, maar je onderbewuste geest heeft een enorme invloed op je dagelijkse gedragingen en emoties. In je onderbewustzijn nestelden er zich sinds je geboorte talrijke gewoonten, patronen en verbanden die voor meer dan 90% bepalen hoe je je gedraagt en hoe je je voelt.

Mensen met een eetverslaving associëren onbewust (te) veel eten met een goed geestelijk gevoel. Bij mensen met hoogtevrees bevindt zich in het onderbewustzijn een diepgewortelde (negatieve) associatie tussen grote hoogtes en een extreme angst om naar beneden te storten. Zo zijn er tal van klachten die veroorzaakt worden door hinderende en belemmerende patronen en associaties in je onderbewuste geest. Als er een manier zou bestaan om door te dringen tot je onderbewustzijn en daar hinderende patronen weg te werken, zou je van veel hardnekkige klachten verlost zijn. Gelukkig bestaat er een methode om een direct contact te maken met je onderbewuste, namelijk hypnose.

Bekijk toepassingen van hypnose

Je onderbewustzijn beïnvloeden met hypnotherapie Mechelen

Vergeet het misleidende beeld dat talloze shows en tv-uitzendingen geven over hypnose. Neen, onder hypnose neemt een ander persoon niet het bezit van jouw geest om je allerlei lachwekkende dingen te laten doen. Het is wel mogelijk om via bepaalde technieken je geest zich extreem te laten focussen op je innerlijke gedachten en gevoelens, zodat je in een soort trance raakt. Dat gebeurt soms spontaan en zonder dat je het zelf doorhebt, bijvoorbeeld wanneer je aan het dagdromen bent.

Hypnose is een fenomeen dat al zo oud is als de mensheid zelf. In de jaren vijftig van de vorige eeuw legde de Amerikaanse psychiater Milton Erickson de basis van de moderne hypnotherapie, een behandelmethode waarin hypnose wordt toegepast. De kracht van hypnose schuilt in het rechtstreekse contact dat je maakt met je onderbewuste geest. Ervaren hypnotherapeuten laten je onder hypnose doordringen tot je onderbewustzijn en daar het negatieve patroon of de hinderlijke associatie blootleggen dat je probleem veroorzaakt. Als tijdens een hypnosesessie die beperkende onderbewuste gewoonten, associaties of patronen worden vervangen door constructieve verbanden, raak je snel van je klachten verlost. 

Centra voor hypnose Mechelen: maak snel een afspraak

Centra voor hypnose Mechelen: maak snel een afspraak

Ook in jouw regio zijn er centra waar je terechtkunt voor een therapeutische behandeling onder hypnose. Mechelen kent diverse ervaren hypnotherapeuten waar je je succesvol kunt laten behandelen. Veel cliënten vinden hun weg naar hypnotherapie in Mechelen en andere locaties voor een doeltreffende hulp bij bijvoorbeeld slaapproblemen, rook- en eetverslaving, overgewicht, voortdurende gespannenheid, fobieën, depressie, burn-out, chronische pijn en nog veel andere problemen.

Via Hypnose Zorg België kun je een afspraak maken voor hypnotherapie in Mechelen of andere steden in Vlaanderen en België. Wij bieden je eveneens alle informatie over de therapeutische toepassingen van hypnose in Mechelen en elders.  

Afspraak inplannen
whatsapp-chat button