Hypnotherapie Leuven

Hoe kun je met hypnotherapie Leuven allerlei kwalen behandelen? Hypnotherapie in Leuven en in andere Belgische steden is een behandelmethode die gebruikmaakt van hypnose. Velen associëren hypnose nog steeds met vermakelijke shows en tv-optredens. Wist je echter dat de medische wereld hypnose meer en meer erkent als een volwaardige therapie voor de behandeling van allerlei klachten? Met hypnotherapie in Leuven en in andere locaties is het onder meer mogelijk om definitief met roken te stoppen, ondersteuning bij je angsten en fobieën , van je overgewicht af te raken en je depressie te overwinnen.

Hypnose: niets meer dan een natuurlijk verschijnsel

Hypnose: niets meer dan een natuurlijk verschijnsel

Hypnose lijkt een geheimzinnig en ondoorgrondelijk fenomeen, maar in werkelijkheid is het een zuiver natuurlijk verschijnsel. Wanneer je onder hypnose bent, concentreer je je heel sterk op je innerlijke gevoelens en gedachten. Je bent als het ware in een soort diepe trance, maar je blijft steeds volledig bij bewustzijn. Na de hypnose herinner je je alles wat er gebeurd is. De technieken om iemand onder hypnose te brengen kan iedereen aanleren.

Het is zelfs mogelijk om jezelf onder hypnose te brengen. Zelfhypnose is een uitstekend hulpmiddel om van je slapeloosheid af te raken. Hypnose bezit een erg belangrijke eigenschap die de basis vormt van hypnotherapie: het directe contact met je onderbewustzijn

Bekijk toepassingen

Hoe kan hypnotherapie Leuven jou helpen? 

Tijdens je leven vormden er zich in je onderbewustzijn een hele hoop gewoonten, patronen en associaties. Zonder dat je het zelf beseft, stuurt je onderbewustzijn het grootste deel van je dagelijkse handelingen en emoties aan. Helaas zijn niet alle patronen en gewoonten in je onderbewustzijn even productief. Sommige ervan zijn erg hinderlijk: ze zorgen ervoor dat je geremd bent in je dagelijkse activiteiten en belemmeren je persoonlijke groei en ontplooiing.

Vliegangst is een typisch voorbeeld. Als je een irrationele angst hebt om in een vliegtuig te stappen, komt dit omdat je onderbewustzijn een verband legt tussen vliegen en acuut gevaar. Als je in je onderbewustzijn zou kunnen ‘afdalen’ en dat hinderlijke verband zou kunnen wegwerken, zou je voorgoed van je vliegangst af zijn. En dat is mogelijk met hypnose. 

Hypnose Leuven: in direct contact treden met je onderbewustzijn

Hypnose Leuven: in direct contact treden met je onderbewustzijn

Hypnotherapie in Leuven en in andere locaties is erop gericht om een rechtstreeks contact te maken met je onderbewuste. In een ‘normale’ geestelijke toestand verhindert je bewuste geest dat je doordringt tot jouw onderbewustzijn. Onder hypnose staat de poort tot je onderbewuste echter heel ver open. Met de hulp van een hypnotherapeut treed je onder hypnose in contact met je onderbewuste. Tijdens de hypnosesessie spoor je de hinderende patronen, associaties en gewoonten op die de oorzaak zijn van je problemen. Als je deze belemmerende patronen wegwerkt en vervangt door productieve patronen en gewoonten, merk je snel dat je klachten verminderen en uiteindelijk verdwijnen.

Afspraak inplannen

Een afspraak voor hypnotherapie Leuven

Woon je in de omgeving van Leuven en wil je zelf de therapeutische eigenschappen van hypnose aan den lijve ervaren? Maak dan snel een afspraak voor hypnose in Leuven via Hypnose Zorg België. Wij brengen je in contact met ervaren hypnotherapeuten in jouw regio. Wens je meer informatie over hypnose of hypnotherapie in Leuven? Hypnose Zorg België beantwoordt graag al jouw vragen.
Maak een afspraak

whatsapp-chat button