Hypnotherapie Kortrijk

Mensen die gebukt gaan onder aanhoudende klachten vinden steeds meer de weg naar hypnotherapie. Kortrijk en vrijwel alle Belgische gemeenten kennen tal van inwoners die lijden aan eetverslaving, rookverslaving, fobieën, slapeloosheid, chronische pijn, oorsuizen, gespannenheid, depressie, burn-out enzovoorts. De traditionele medische behandelmethoden staan vaak machteloos tegenover dit soort problemen. Hypnose blijkt gelukkig een doeltreffend middel om cliënten daadwerkelijk te helpen.

Hypnotherapie, in Kortrijk en andere locaties, is een behandelvorm waarin hypnose wordt toegepast. Er is een voortdurende groei merkbaar van het aantal centra voor hypnose in Kortrijk en andere Belgische steden.  

Hinderlijke patronen in je onderbewustzijn

Hinderlijke patronen in je onderbewustzijn

Het menselijke onderbewustzijn speelt een enorm belangrijke rol. Het lijkt ongelooflijk, maar je onderbewustzijn stuurt voor meer dan 90% je gedrag, je handelingen en je emoties aan. In je onderbewuste geest vormden er zich vanaf je kindertijd patronen en gewoonten die je bijna op ‘automatische piloot’ door het leven laten gaan. Helaas zijn niet alle associaties, gewoonten en patronen in je onderbewuste even productief. Er zitten ook patronen tussen die ronduit belemmerend werken voor je ontwikkeling en je welzijn.

Een voorbeeld hiervan is de onbewuste gewoonte om naar een sigaret te grijpen wanneer je je gespannen voelt. Cliënten met een eetverslaving leggen onbewust een verband tussen overmatig eten en het krijgen van een beter gevoel. Bij mensen met een fobie ontwikkelde er zich in het onderbewustzijn een associatie tussen acuut gevaar en een bepaald dier, voorwerp of situatie. Zolang die beperkende en hinderlijke patronen en associaties in je onderbewuste niet aangepakt worden, blijf je worstelen met een verslaving of met aanhoudende klachten.

Bekijk toepassingen

Met hypnotherapie Kortrijk je onderbewustzijn ‘binnendringen’

Hypnose is geen goocheltruc of hocus pocus. Onder hypnose ervaar je een andere bewustzijnstoestand, waarbij je geest zich uitsluitend focust op je innerlijke belevingswereld. Beschouw hypnose als een vorm van diepe trance. Hypnose opent de poort naar je onderbewustzijn. In normale omstandigheden is het heel moeilijk om door te dringen tot je onderbewuste. Onder hypnose is je onderbewustzijn echter heel vatbaar voor beïnvloeding en suggesties.

Hypnotherapie maakt hiervan handig gebruik om hinderende gewoonten en associaties te vervangen door positievere, stimulerende patronen die je leven een nieuwe wending geven. Gedaan met die steeds terugkerende irrationele angst om in een vliegtuig te stappen, voorbij met het zoeken naar een sigaret wanneer je je opgejaagd voelt, afgelopen met te veel eten wanneer je je ‘down’ voelt. Tal van andere klachten worden succesvol behandeld met hypnotherapie. Kortrijk, Antwerpen, Gent, Oostende,… : in vrijwel alle Belgische steden kun je terecht in de praktijk van een hypnotherapeut. 

Snel een afspraak maken voor hypnose: Kortrijk en omgeving

Snel een afspraak maken voor hypnose: Kortrijk en omgeving

Er zijn vele getuigenissen van cliënten die al na een beperkt aantal hypnotherapiesessies merkten dat hun klachten afnamen of volledig verdwenen. Cliënten die al op allerlei manieren geprobeerd hadden om te stoppen met roken, konden na twee of drie sessies bij een hypnotherapeut de sigaretten aan de kant laten.  Mensen met een hardnekkige vliegangst stapten na een aantal behandelingen onder hypnose zonder angst het vliegtuig in.

Ook voor personen met een laag zelfbeeld, depressie of burn-out bleek hypnotherapie te helpen in het proces. Hypnose wordt tegenwoordig zelfs gebruikt om mensen geen pijn te laten voelen tijdens bepaalde operatieve ingrepen, zodat een volledige narcose niet noodzakelijk is. Wil je meer weten over hypnotherapie en hypnose in Kortrijk en omgeving? Of wil je een gesprek met een hypnotherapeut in de buurt van Kortrijk? Maak snel een afspraak via Hypnose Zorg België.

Afspraak inplannen
whatsapp-chat button