Hypnotherapie Gent

Hypnose staat de laatste tijd meer dan ooit in de belangstelling. Hypnose wordt immers met veel succes toegepast als behandelmethode: de zogenaamde hypnotherapie. Gent, net als talloze andere steden in België, kent een toename van het aantal praktijken voor hypnotherapie. Met hypnose in Gent en in andere locaties worden cliënten met allerlei klachten en problemen doeltreffend geholpen.

Hypnose Gent: focussen op je innerlijke belevingswereld

Hypnose Gent: focussen op je innerlijke belevingswereld

Velen vinden het vreemd dat hypnose klachten van geestelijke of lichamelijke aard kan verhelpen. Bij het woord ‘hypnose’ denken veel mensen aan hypnoseshows en optredens op televisie. Jammer genoeg geeft de showbusiness een verkeerde indruk van wat hypnose in werkelijkheid is. Hypnose kun je beschouwen als een ander soort bewustzijnstoestand. Wanneer je bijvoorbeeld aan het dagdromen bent, is je geest volledig gefocust op je innerlijke gedachten en gevoelens.

Je bent dan,  zonder het zelf te beseffen, in een soort van trance. Op dat ogenblik dringen prikkels van buitenaf minder tot je door; vaak besef je niet dat er iemand je kamer binnenkomt of iets tegen jou zegt.  Hypnose is niets meer of minder dan een vorm van diepe trance. Het is een volkomen natuurlijk verschijnsel, waar geen ‘bijzondere krachten’ of goochelarij aan te pas komen.

Bekijk toepassingen van Hypnose

Je onderbewustzijn beïnvloeden met hypnotherapie Gent

Hoe kan hypnose jou helpen om jouw problemen te verhelpen? De kern van hypnotherapie, in Gent of elders, is de mogelijkheid om rechtstreeks door te dringen tot jouw onderbewustzijn. Je onderbewustzijn wordt in ‘normale ‘ omstandigheden volledig afgeschermd door je bewuste geest. Onder hypnose, wanneer je geest zich uitsluitend concentreert op innerlijke emoties en gedachten, staat de poort naar je onderbewuste echter wijd open. Dat is een heel belangrijke eigenschap van hypnose, want  dit maakt het mogelijk om beperkende gewoonten, belemmerende patronen en hinderende associaties in je onderbewustzijn grondig aan te pakken.

De dieperliggende oorzaak van geestelijke en lichamelijke klachten zoals fobieën, angsten, verslavingen, slapeloosheid, gespannenheid, depressie en dergelijke, ligt immers in het onderbewustzijn. Vanaf je prille kinderjaren hebben er zich associaties en patronen gevormd in je onderbewuste, die voor meer dan 90% je dagelijkse handelingen en gedachten bepalen. Helaas hebben er zich bij veel mensen ook belemmerende patronen en gewoonten gevormd, die de basis vormen van tal van persoonlijke problemen tijdens hun leven.  

De oorzaak van problemen aanpakken met hypnotherapie

De oorzaak van problemen aanpakken met hypnotherapie

Een therapeut begeleidt je om door te dringen tot je onderbewustzijn tijdens hypnotherapie. Gent en andere Belgische steden kennen diverse hypnosecentra waar je terechtkunt voor behandeling. Meestal zijn slechts een gering aantal sessies nodig om in je onderbewustzijn storende gewoonten en ‘foutieve’ associaties te vervangen door positieve patronen. Je kunt dit proces vergelijken met het laden van nieuwe ‘software’ op de harde schijf van een computer. Hypnose helpt bij de behandeling van fobieën, gespannenheid, een laag zelfbeeld, depressie, overmatig eten, slapeloosheid, chronische pijn enzovoorts.

Afspraak inplannen

Afspraak voor hypnotherapie Gent

Ben je woonachtig in de buurt van Gent? Maak een afspraak voor hypnotherapie in Gent of omgeving via Hypnose Zorg België. Via ons platform kom je in contact met hypnotherapeuten en hypnosecoaches in de regio Gent. Aarzel niet om ons te contacteren als je meer inlichten wenst over hypnose of hypnotherapie.  

whatsapp-chat button