Hypnotherapie Brugge

In België is er een duidelijke toename merkbaar van centra voor hypnotherapie. Brugge, Antwerpen, Gent, Oostende, Leuven, Sint-Niklaas enzovoorts: overal starten er praktijken voor hypnotherapie en hypnose. Brugge is, net als andere Belgische steden, een plaats waar veel mensen hun toevlucht tot hypnotherapie nemen om verlost te raken van aanslepende klachten. Maar hoe kan hypnose toegepast worden als behandelmethode? Is hypnose niet iets wat thuishoort in de wereld van showbusiness en televisie?

Hypnotherapie Brugge: doeltreffende behandeling voor hardnekkige problemen

Hypnotherapie Brugge: doeltreffende behandeling voor hardnekkige problemen

Het fenomeen hypnose wordt helaas nog (te) vaak geassocieerd met de toneelhypnose, die louter bedoeld is als amusement. In werkelijkheid is hypnose veel meer dan wat je in hypnoseshows te zien krijgt. Het verschijnsel hypnose is eigen aan de menselijke geest. Het is mogelijk om met bepaalde technieken (die iedereen kan leren) een andere persoon of jezelf in een toestand van diepe trance te brengen.

Een trance is een ander bewustzijnsniveau. Je geest focust zich dan helemaal op je innerlijke belevingswereld en je bent minder gevoelig voor prikkels van buitenaf. Onder hypnose krijg je toegang tot je onderbewustzijn. En het is precies daar waar de oorzaak ligt van allerlei persoonlijke problemen.

Bekijk toepassingen

Patronen in je onderbewustzijn veranderen onder hypnose

Een van de opzienbarendste resultaten die met hypnotherapie bereikt worden, is het plaatsen van een zogenaamde ‘virtuele maagband’. Een ‘echte’ maagband is een bandje dat chirurgisch rond de bovenkant van de maag wordt aangebracht om een persoon met obesitas minder te doen eten. Een virtuele maagband daarentegen is een ‘denkbeeldige’ maagband. Onder hypnose is het mogelijk om in het onderbewustzijn van een cliënt in te prenten dat er een werkelijke fysische maagband chirurgisch werd aangebracht. Als je onderbewustzijn ervan uitgaat dat er echt een maagband om je maag zit, ga je automatisch minder eten en val je af.

Het blijkt dat je onderbewustzijn voor meer dan 90% van je gedragingen en emoties verantwoordelijk is. De oorzaak van talloze klachten is te wijten aan belemmerende patronen, hardnekkige associaties en storende gewoonten die in je onderbewuste zijn ‘opgeslagen’. Een bekend voorbeeld is een fobie voor spinnen. Hoewel je rationeel heel goed weet dat inlandse spinnen absoluut niet gevaarlijk zijn, is er ooit in je onderbewustzijn een (foutieve) associatie ontstaan tussen spinnen en gevaar. Voor de rest van je leven zit je met een onrealistische angst voor spinnen opgezadeld, tenzij de betrokken associatie in je onderbewuste ongedaan wordt gemaakt. En dat is mogelijk onder hypnose. 

Met hypnotherapie verlost raken van aanslepende klachten

Met hypnotherapie verlost raken van aanslepende klachten

Hypnotherapie, in Brugge of in andere locaties, maakt gebruik van hypnose om toegang te krijgen tot jouw onderbewustzijn. Een hypnotherapeut begeleidt jou om precies die onbewuste patronen, associaties en gewoonten aan te pakken die aan de basis liggen van je geestelijke of lichamelijke problemen. Voorbeelden van klachten die onder hypnose goed helpt, zijn onder meer: fobieën, eetverslaving, rookverslaving, gespannenheid, een laag zelfbeeld, depressie, burn-out, chronische pijn en nog vele andere.

Afspraak inplannen

Een afspraak maken voor hypnose Brugge

Woon je in Brugge of omstreken? Maak dan via Hypnose Zorg België snel een afspraak voor hypnotherapie in Brugge. Hypnose Zorg België geeft je graag alle bijkomende informatie over hypnose als doeltreffende behandelvorm voor allerlei aanslepende problemen.
Maak een afspraak

whatsapp-chat button