Hypnotherapie Antwerpen

Jouw persoonlijke problemen oplossen met hypnose? Veel mensen fronsen de wenkbrauwen als ze dit horen. Toch is hypnotherapie in Antwerpen en in andere Belgische steden uitgegroeid tot een volwaardige behandelmethode voor allerlei klachten. De wetenschap erkent meer en meer de therapeutische eigenschappen van hypnose. 

Hypnotherapie Antwerpen: geen mysterieuze behandelmethode

Hypnotherapie Antwerpen: geen mysterieuze behandelmethode

Hypnose bestaat al zo lang als de mensheid zelf. Het is een op-en-top natuurlijk verschijnsel, waar geen bijzondere krachten of mysterieuze hocus pocus aan te pas komt. Hypnose, in Antwerpen of elders, kun je vergelijken met een vorm van diepe trance. Een trance is een toestand waarin je geest zich volledig op je innerlijke gevoelens en emoties concentreert.

Je hebt dit waarschijnlijk zelf al eens meegemaakt, bijvoorbeeld wanneer je helemaal in beslag werd genomen door een spannend boek of een meeslepende film en niet doorhad dat er iemand tegen je aan het praten was. Iedereen kan de technieken onder de knie krijgen om een ander persoon te hypnotiseren. Het is trouwens ook mogelijk om jezelf te hypnotiseren, een methode die zelfhypnose wordt genoemd.

Bekijk toepassingen van Hypnose

Je onderbewustzijn beïnvloeden met hypnose

De therapeutische werking van hypnose is gebaseerd op het directe contact met je onderbewustzijn. In feite stuurt je onderbewustzijn niet minder dan 90% van je dagelijkse handelingen en gevoelens aan. In je onderbewuste hebben zich sinds je kindertijd patronen en associaties ontwikkeld. De meeste van die patronen en associaties helpen je om een stabiel en normaal leven te leiden, maar sommige ervan werken ronduit belemmerend.

Die vastgeroeste en beperkende patronen in je onderbewuste zijn meestal de oorzaak van persoonlijke problemen, bijvoorbeeld verslavingen, overgewicht wegens te veel eten, gevoelens van minderwaardigheid, depressie, angst en fobieën.

De reguliere geneeskunde biedt vaak geen afdoende oplossing voor dit soort problemen. Toch kan de oorzaak van jouw klachten aangepakt worden door de hinderlijke en storende patronen in je onderbewuste geest weg te nemen. In normale omstandigheden kun je niet gemakkelijk doordringen tot je onderbewustzijn, omdat dit wordt afgeschermd door je bewuste geest. Onder hypnose ben je echter in staat om direct in contact te treden met je onderbewustzijn. 

Hypnose Antwerpen: dieperliggende oorzaak van je klachten wegnemen

Hypnose Antwerpen: dieperliggende oorzaak van je klachten wegnemen

Ervaar je ook hardnekkige problemen als overgewicht, stress, fobieën, chronische pijn, een laag zelfbeeld, depressie, burn-out of andere klachten? Laat hypnotherapie je helpen. Antwerpen en de meeste andere Belgische steden kennen een stijgend aantal centra voor hypnose. Laat je door een ervaren hypnotherapeut begeleiden om rechtstreeks in contact te treden met je onderbewustzijn.

Zo ben je in staat om hinderende associaties en beperkende patronen uit te schakelen en te vervangen door constructieve emoties, patronen en associaties. Cliënten die bijvoorbeeld willen afvallen leggen dankzij hypnotherapie niet langer het verband tussen (te) veel eten en zich mentaal goed voelen. Cliënten met vliegangst maken minder de associatie tussen vliegen en een acuut gevaar om neer te storten.

Afspraak inplannen

Maak een afspraak via Hypnose Zorg België

Ben je ervan overtuigd dat hypnotherapie in Antwerpen of elders veel voor jou kan betekenen? Maak dan snel een afspraak via Hypnose Zorg België met een hypnotherapeut in Antwerpen of omgeving. Meer informatie nodig over de therapeutische werking van hypnose? Hypnose Zorg België verschaft je alle gewenste inlichtingen.  Afspraak inplannen

whatsapp-chat button