Hypnose en depressies, de ervaringen

Bij psychische stoornissen, zoals depressie, wordt steeds vaker en met succes hypnotherapie ingezet. Hypnose maakt het innemen van medicatie, zoals de verslavende antidepressiva, in de meeste gevallen overbodig. Een hypnotherapeut brengt je in een trance – een vorm van totale ontspanning - en gaat op zoek naar vastgeroeste negatieve denkpatronen in je onderbewustzijn. Omdat je in trance bent, ben je ontvankelijker voor nieuwe, positieve gedachten. Zo kan de therapeut je onderbewuste herprogrammeren met positieve emoties en denkpatronen. De ervaringen van hypnotherapie bij depressies zijn veelbelovend.

Ervaringen hypnotherapie bij depressie

Hypnose en depressies ervaringen zijn positief

Hypnose en depressies ervaringen zijn positief

Hypnotherapie leert je om negatieve gevoelens en gedachten te herkennen, los te laten en om te buigen naar positieve gedachten. Dit is cruciaal bij de behandeling van psychische stoornissen. Meer dan de helft van de mensen met een depressie heeft extreem veel last van de klachten in het dagelijks leven; ze kunnen niet meer functioneren in de samenleving en blijven ziek thuis. Als een depressie niet op tijd en op de juiste manier wordt behandeld, kunnen klachten verergeren. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat hypnotherapie verlichting kan brengen, omdat het problemen aanpakt bij de bron, namelijk in het onderbewustzijn. De therapie werkt in principe bij iedereen, blijkt uit de ervaringen met hypnose bij depressie.

Hoe ontstaat een depressie?

Hoe ontstaat een depressie?

Depressie komt wereldwijd voor bij naar schatting 121 miljoen mensen. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat bij een depressie de balans van bepaalde stoffen in de hersenen is verstoord. Hoe gevoelig je bent voor depressie is overigens ook erfelijk bepaald. Zo hebben kinderen van ouders met een depressie drie keer zoveel kans om het later ook te krijgen. Een ingrijpende gebeurtenis of een onverwerkt jeugdtrauma kan het ontstaan van een depressie vergroten. Patiënten hebben over het algemeen positieve ervaringen met hypnotherapie bij depressie, ook bij mensen die daarvoor al van alles geprobeerd hebben. Hypnose legt de oorzaak van de depressie bloot en zorgt dat je onderbewuste opnieuw wordt geprogrammeerd.

Ervaring hypnose en depressie

Ervaring hypnose en depressie

Mensen met depressie hebben geen realistische kijk meer op het leven door oncorrigeerbare gedachtedwalingen. Alles staat dan in het teken van persoonlijke tekortkomingen, falen, schuld, dood, straf of nihilisme. In tegenstelling tot cognitieve therapie, is hypnose juist bij deze groep succesvol. Dat blijkt overigens ook uit steeds meer onderzoeken en persoonlijke ervaringen van mensen met hypnotherapie bij depressies. Bij de meeste mensen werkt hypnotherapie; bij de behandeling van psychosomatische stoornissen en chronische pijn, maar ook als ondersteuning bij het halen van persoonlijke doelen zoals afvallen en het stoppen met roken.

Positieve ​ervaringen met hypnotherapie bij depressie

Positieve ​ervaringen met hypnotherapie bij depressie

Hypnose leert je hoe je depressieve gedachten, zoals sombere scenario’s en zelfkritiek in het onderbewustzijn kunt verdrijven. Met hypnotherapie en eventueel zelfhypnose- oefeningen kun je je emoties beïnvloeden en zo je depressie de baas worden en blijven. Reken ook af met ongewenste en diepgewortelde negatieve gevoelens. Blijf niet onnodig rondlopen met een depressie. Laat je helpen door een van de ervaren en gediplomeerde hypnotherapeuten van Hypnose Zorg België bij jou in de buurt. Lees meer over de ervaring met hypnose en depressies op de online patiëntenforums. Hypnotherapie is een effectieve therapeutische methode waarmee ook jij je leven weer op de rit kunt krijgen. Probeer en ervaar het zelf.

Sessie inplannen
whatsapp-chat button