Haal jij je partner erbij als er een dikke spin over de muur loopt?

Krijg je een paniekaanval als je de weg op moet uit angst voor een verkeersongeluk? Of durf je niet te praten met een wildvreemde? Vaak worden onze angsten veroorzaakt door negatieve ervaringen en traumatische gebeurtenissen uit het verleden die we in ons onderbewustzijn hebben opgeslagen. Hypnose pakt het probleem aan bij de wortel. De hypnotherapeut gaat op zoek naar de triggers in je onderbewustzijn en helpt je om de opgekropte gevoelens te verwerken zodat je zonder vrees de toekomst tegemoet kunt treden. De ervaringen van hypnose bij angst zijn positief.

Ervaringen angsten aanpakken met hypnotherapie

Hypnotherapie angst ervaringen

Hypnotherapie angst ervaringen

Iedereen ligt wel eens in bed te piekeren of heeft last van zenuwen bijvoorbeeld voor een sollicitatiegesprek. Angst is een hele natuurlijke emotie. Het zorgt ervoor dat je alert blijft wanneer er gevaar dreigt. Echter, wanneer hevige angst je belemmert in het dagelijks leven omdat je er voortdurend mee bezig bent of mee wordt geconfronteerd, dan spreken we over een angststoornis of fobie. Veel mensen hebben positieve ervaringen met hypnotherapie bij angst.

Bijna een op de vijf Belgiëers krijgt in zijn of haar leven te maken met een angststoornis, met name vrouwen. Ze hebben last van klachten, zoals: hoofdpijn, buikpijn, een gebrek aan eetlust, slaapstoornissen, concentratieproblemen, prikkelbaarheid en gevoelens van onrust. Tijdens een aanval kunnen daar ook nog hartkloppingen, hyperventilatie en misselijkheid bij komen. Het zijn normale reacties op de adrenaline en stresshormonen die door het lichaam gieren. Herken jij deze symptomen en ken jij je angsten? Houd je angst onder controle met hypnotherapie. De ervaringen met hypnotherapie bij angst zijn positief. Maak ook een afspraak met een van onze deskundige en betrouwbare hypnotherapeuten.

Ervaringen ​hypnotherapie bij angst

Ervaringen ​hypnotherapie bij angst

Er is niets zweverigs aan hypnose. Integendeel; onderzoek wijst uit dat het kan helpen bij uiteenlopende psychische en zelfs lichamelijke klachten. Neurotransmitters in de hersenen beïnvloeden de gevoeligheid voor angst en paniek. Hoe je omgaat met angstgevoelens is onbewust aangeleerd door je omgeving. Opvoeding en ervaringen spelen een grote rol, net als je persoonlijkheid. Bepaalde mensen zijn gevoeliger voor verslaving of depressie, dan anderen en dat geldt ook voor angststoornissen.

Om je angst te overwinnen moet je denkpatronen doorbreken en (negatieve) gedachten ombuigen. Tijdens hypnotherapie bij angst word je in soort trance gebracht. Door beïnvloeding van je onderbewustzijn en het geven van suggesties zorgt de therapeut dat je vastgeroeste, negatieve gedachten worden geherprogrammeerd. Vaak zijn twee of drie sessies al genoeg om je te leren omgaan met angst en paniekaanvallen. Op de forums en social media kom je dan ook veel verhalen tegen van mensen die soms al jaren in behandeling waren bij een psycholoog, maar die uiteindelijk veel baat hadden bij hypnotherapie. Ook benieuwd naar de ervaringen van hypnose bij angst? Maak een afspraak met een van onze hypnotherapeuten.

Sessie inplannen
Positieve ​ervaringen met hypnose bij angst

Positieve ​ervaringen met hypnose bij angst

Veel mensen brengen hypnose in verband met de spectaculaire theatershows van hypnotiseurs. Shows waarin mensen uit het publiek worden gehaald en zich na hypnose gedragen als een hondje of een citroen eten alsof het een appel is. Tijdens de shows wordt hypnose gebruikt als een vorm van amusement. Bij hypnotherapie laat een therapeut een cliënt niets tegen zijn of haar eigen wil doen. De cliënt is zich tijdens de trance bewust van wat er gebeurt en kan de suggesties van de therapeut gebruiken om zijn of haar geest te ontspannen en zich zo beter te voelen en te kunnen denken

Hypnose wordt steeds vaker gebruikt als aanvullende en soms ook een volwaardige behandelmethode, zoals medische hypnose bij PDS of pijnbestrijding. Hypnose is meestal doelgericht en sneller en het voorkomt bij een groot aantal klachten onnodige medische behandelingen en medicijngebruik. Maak een afspraak met een van de hypnotherapeuten van Hypnose Zorg België. Niet alleen bij eetstoornissen, slaapproblemenzijn of een burn-out, ook bij angst zijn ervaringen met hypnose positief.

whatsapp-chat button